Se inchid scolile pana in septembrie

Datorita pandemiei de covid 19 s-a luat decizia inchiderii scolilor pana in septembrie. O exceptie fac elevii care sustin examenul de bacalaureat si elevii care au de dat evaluarea nationala. Pentru ceilalți școlile se închid.

se inchid scolile

Faptul ca se inchid scolile pana in septembrie, nu este un lucru rau, astfel se limiteaza raspandirea virusului covid 19.

Dar, solutia oferita cu scoala online, nu prea se pupa cu realitatea din Romania.

In primul rand nu avem resursele necesare pentru un astfel de program. In Romania sunt inca multe familii care nu isi permit sa cumpere mancare pentru copii si traiesc la limita supravietuirii. Sa cumpre o tableta in momentul de fata pentru cei 3,4 copii pe care ii au, poate chiar si mai multi, nu reprezinta o prioritate in acest moment. Conteaza mai mult supravietuirea. Si pentru supravietuire, mancarea reprezinta un lucru primordial.

Sa zicem ca problema tabletelor necesare scolii de acasa o va rezolva cumva guvernul. Cu siguranta va aparea o firma care va dota toti copiii care au nevoie de aceste tablete. Nu trebuie sa fim genii ca sa ne dam seama cine va castiga acest contract si in buzunarele cui se vor duce cea mai mare parte din bani.

A doua problema. In Romania sunt inca multe localitati in care semnalul la telefon nu exista sau este foarte slab. Asa ca degeaba o sa primeasca acei copii o tableta daca nu au acces la internet. Sa nu uitam ca pentru o conexine video este nevoie de o viteza buna a netului.

A treia problema si cea mai importanta pe care o vad eu. Ce ii va stimula pe copii sa stea in fata acelor tablete sa isi asculte profesorii si sa isi parcurga materia scolara?

Pentru un profesor este foarte greu sa isi controleze elevii atunci cand se afla in fata lor, cand ii vede fizic , se poate apropia de ei si ii poate supraveghea mult mai usor.

Cand lectia se desfasoara din spatele unei tablete toata autoritatea profesorului dispare. Totul o sa depinda de atitudinea elevului si de cei 7 ani de acasa.

Probabil ca totul o sa se rezume la cine vrea invata cine nu vrea nu invata. Si avand in vedere ca in Romania analfabetismul functional este un fenomen foarte prezent, scoala de acasa nu va face decat sa contribuie la cresterea acestuia.

Concluzia este clara. Pana in septembrie se inchid scolile, iar parintii devin responsabili de educatia copiilor. Scoala de acasa o sa devina scoala facuta de parinti, asta daca ei au timp.

Declarație de presă (27.04.2020)

Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar și nu se vor relua cursurile prin prezența fizică a elevilor și studenților. Am luat această decizie pentru că există riscul major de infectare atât a elevilor și profesorilor, cât și a familiei. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate de la început, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare. Elevii din clasele terminale vor putea face pregătire la școală pentru examenele naționale în perioada 2-12 iunie, dar doar respectând strict condițiile speciale. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, ca și până acum, și se vor încheia mediile. Am decis, de asemenea, ca persoanele peste 65 de ani să aibă la dispoziție două intervale zilnice, 07:00-11:00 și 19:00-22:00, pentru a putea ieși la cumpărături sau pentru a face mișcare în jurul casei.

Publicată de Klaus Iohannis pe Luni, 27 aprilie 2020

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Am să scriu cu diacritice pe blog

Am încercat în ultimele articole să scriu cu diacritice pe acest bog. De ce fac …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *