Amenzile pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale

Toată lumea care a butonat ieri telecomanda a aflat deja asta. Ieri, CCR a decis ca toate amenzile date pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale. Și amenzile aste nu sunt puține. S-au dat peste 300 000. Și nici valoarea lor nu este mică, între 5000 și 20 000 RON. Dacă stai să te gândești, suma 20 000 RON se apropie de valoarea salariului mediu pe un an de zile. Practic, cel care a luat amenda maximă și are un salariu mediu, ar trebui să muncească un an doar să își plătească amenda. Nu caut o scuză pentru cei care au primit amendă. Chiar dacă amenzile care au fost date pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale, cei care le-au primit probabil că le merită.

O altă chestie nu o înțeleg eu. Dacă au fost declarate neconstituționale și vor să le anuleze, de ce nu le anulează direct. De ce mai trebuie să meargă oamenii în instanță pentru anulare? De ce să mai plătești un avocat pentru asta.

Practic, tot procesul anularii este îngreunat.

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Culmea prostiei

Probabil cunoașteți senzația aia că le-ai văzut pe toate și nimic nu poate să te …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *