Doliu in Portugalia, Marele Eusebio a decedat

Portugalia este in doliu, dupa ce in aceasta dimineata a fost anuntat decesul lui Eusébio da Silva Ferreira, sau Marele Eusebio asa cum era cunoscut de catre iubitorii footbalului. Marele Eusebio a decedat azi 5 ianuarie la varsta de 71 de ani, in urma unui infarct, dupa ce in vara acesta a suferit un accident vasculat in Polonia.

Eusebio a fost un atacant incredibil, tehnic, puternic si rapid, calitati care i-au atras si porecla de “Pantera Neagra”, calitati care l-au transformat intr-o adevarata masinarie de goluri.

Eusebio a evoluat timp de 15 ani in tricoul echipei Benfica Lisabona, echipa pentru care a marcat 473 de goluri in 440 de meciuri.

Pentru Nationala Portugaliei, Eusebio a evoluat 64 de meciuri reusind sa inscrie 41 de goluri, a obtinut locul 3 cu Portugalia la Campionatul Mondial din 1966, marcand 9 goluri si astfel a reusit sa devina golgeterul Campionatului Mondial. Dupa Campionatul Mondial din 1966, Eusebio a primit o oferta de nerefuzat din partea echipei Inter Milano, 3 milioane de dolari pentru al transfera de la Benfica, insa dictatorul Antonio Salazar a emis un decret prin care i-a interzis lui Eusebio sa paraseasca tara.

Cu toate ca a decedat in aceasta dimineata, nu se poate spune ca Marele Eusebio a murit, caci el va trai vesnic in inimile iubitorilor de footbal iar performantele lui vor aminti mereu de acest mare footbalist.

Cele mai importante performante ale lui Eusebio au fost:

-a castigat 11 campionate, 5 cupe si o Cupa a Campionilor Europeni;

-locul 3 la Campionatul Mondial din 1966, unde a iesit si golgeter, marcand 9 goluri;

-Gheata de Aur a Europei in 1968 si 1973;

-cel mai bun fotbalist european al anului  1965;

-cel mai bun fotbalist portughez al anului  1970 si 1973;

-cel mai bun marcator intr-o competitie europeana : 1965, 1966, 1968.

Somn usor, Eusebio.

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Doar două cuvinte

Spania out.  Niște înfumurați, cu nasul pe sus, care au intrat pe teren privindu-și adversarii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *