De ce Timișoreana este o bere cu tradiție

După cum știți, cei care sunteți din Timișoara, săptămâna trecută a avut loc o adevărată sărbătoare a berii în oraș, serbările Timișoreana. Toată zona Stadionului Dan Păltinișeanul a fost învăluită într-un nor de fum ce provenea de la grătarele pe are sfârâiau mititeii, frigăruile și tot felul de preparate din carne. Muzica a bubuit din boxele organizatorilor (mai mult zgomot decât muzică) și berea a curs din butoaiele de lemn direct în butoaiele însetate ale participanților.

De aproximativ 5 ani decând m-am mutat în frumosul oraș de pe Bega, am participat și eu la Serbările Timișoreana, 2-3 mici și o bere și prezența a fost bifată. Și uite că după a cincea ediție la care am participat am reușit să găsesc doua motive pentru care Timișoreana este considerată o bere cu tradiție:

  1. În ultima zi de petrecere cântă formația Cargo. Concertul lor a devenit ceva tradițional, toată lumea știe cine va stinge lumina în ultima zi de petrecere, fără să mai consulte, în prealabil un program al Serbărilor Timișoreana.
  2. Durerea de cap pe care o ai a doua zi. Timișoreana a deveni o bere proastă, (în trecut cică era mult mai buna) o bere care garantat își face capul să bubuie a doua zi, cu toate că nu ai făcut exces și ai băut moderat.

serbarile timisoreana

 

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Am să scriu cu diacritice pe blog

Am încercat în ultimele articole să scriu cu diacritice pe acest bog. De ce fac …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *