Politia romana si angajatii ei

Politia romana si angajatii ei fac abuzuri?

Am vazut zilele acestea pe foarte multe pagini de facebook acest video. Aparent, un politist face abuz de functie, asupra unui conducator auto.

Polițist vs. șofer ‼️ ”Îți iau talonul pentru că așa vreau. Îți dau spray”. Oare cine are dreptate?!

Publicată de Presa Satu Mare pe Miercuri, 1 aprilie 2020

Dupa cum se vede, filmarea nu porneste exact din momentul in care conducatorul auto este oprit. Deci, nu ne putem da seama exact de la ce a pornit aceasta discutie.

Asta nu inseamna ca atitudinea domnului politist este o atitudine potrivita. Nici atitudinea conducatorului auto nu este una exemplara dupa cum se vede. Probabil vina este undeva la mijloc, amandoi au contribuit la situatia in care s-a ajuns.

Si eu sunt conducator auto si am fost oprit de catre echipajele de politie. De fiecare data am vorbit frumos pentru ca asta inseamna cei 7 ani de acasa. Atunci cand un politist se apropie de geamul autovehiculului unui conducator auto, acesta saluta si se prezinta. Dupa ce face aceste lucruri cere documentele pentru verificare. Cand are documentele in mana, politistul instiinteaza conducatorul auto de greseala pe care a comis-o, asta in caz ca el nu stia.

Majoritatea dintre noi, astia care conducem, odata ce suntem opriti de catre un echipaj de politie, avem o idee, asa in proportie de 90% despre greseala pe care am comis-o.

Si atunci cand sti ca ai gresit, incep sa apara astfel de faze. Conducatorul auto incepe sa o dea pe smechereala, stii tu cine e tata, scoate telefonul si incepe sa filmeze, vorbeste pe un ton total neadecvat. Si uite asa apar situatii asemanatoare cu cea din filmarea de mai sus.

Totul pentru ca tu conducator auto esti prea smecher iar politistul ala care te-a oprit este doar un fraier.

Doar ca in majoritatea cazurilor situatia sta exact invers. Daca initial politistul avea intentia sa te sanctioneze cu o banala amenda pentru ca nu aveai centura, acum situatia s-a cam schimbat. Tu, conducator auto, ai reusit sa il enervezi prin atitudinea sfidatoare a ta, prin smecheria pe care ai invatat-o prin desele iesiri la munca in strainatate. Prin statutul de smecher pe care ti l-ai insusit atunci cand ai cumparat un telefon si ai reusit sa il vinzi apoi la un pret cu 20 de lei mai mare. Si gata asta te face smecher si mare combinator, tu o arzi pe combinatii.

Doar ca tu nu esti chiar asa de smecher. Politistul incepe sa caute alte motive pentru a te sanctiona. Si cu siguranta gaseste. Poate o trusa medicala expirata, pe care ai uitat sa o mai verifici, ca doar tu esti smecher. Poate un bec de frana ars, nici de asta nu stiai, ca tu esti smecher si te uiti doar in fata, ce treaba ai cu haionul masini. Poate un cauciuc uzat, poate folia de pe geam este neomologata si lista pare nesfarsita.

Ideea e ca daca atunci cand un politist te opreste si chiar vrea sa te sanctioneze, te va sanctiona. Va gasi un motiv. Totul tine in mare parte de atitudinea pe care o ai la primul contact cu politistul.

Pana la urma toti suntem oameni, si politistul ala care te-a oprit poate fi intelegator daca ii explici frumos situatia.

Asa a patit-o si smecherul de mai sus. A fost sanctionat de catre politia romana cu o amenda de 1160 ron, i-a fost retinut certificatul de inmatriculare si permisul a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile. mai multe detalii aici.

Concluzia, nu fii smecher, ca nu esti, si o sa te arzi.

Asta nu iseamna ca le iau apararea, cu siguranta sunt angajati in politia romana care au facut, si or sa mai faca abuzuri. Fiecare padure are si uscaturile ei, la fel si politia romana.

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Ai grijă ce îți dorești

Invidiem viața celor din jur fără să o cunoaștem. Ce senzație ciudată, să ai totul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *