Cat costa un blog?

Cat costa un blog? Este o intrebare care sta pe buzele tuturor atunci cand vor sa isi creeze un blog. Vorbesc despre buzele celor care sunt noi in domeniu si nu au mai avut tangente cu acest domeniu. Am sa incerc sa explic care sunt costurile minime pentru inceput.

Pentru un blog ai nevoie de un domeniu web si un loc care sa gazduiasca acest domeniu.

1.Domeniul web. Prin domeniul web se intelege denumirea blogului . Acest domeniu poate sa reprezinte numele tau, numele pasiunii tale, sau orice nume care te reprezinta pe tine. Dupa ce ai gasit acest nume trebuie sa il inregistrezi pe un site care vinde domenii web. Aici ai foarte multe optiuni pentru inregistrarea domeniului tau, la o simpla cautare pe google vei gasi multe firme care furnizeaza aceste servicii.

De exemplu acest blog are domeniul www.neba.ro si e cumparat de pe ROTLD.

Am ajuns sa vorbim astfel de primul cost pentru blogul tau. Inregistrarea unui domeniu pe ROTLD costa 14,28 euro pe o perioada de 1 an de zile. Practic dupa fiecare an tu trebuie sa iti reinnoiesti domeniul web prin plata a 14,28 euro, in lei asta inseamna aproximativ 70 ron.

2. Gazduirea Web sau Hosting. Dupa ce ti-ai inregistrat domeniul web acesta trebuie parcat pe un server. Hostingul reprezinta un loc unde blogul tau este gazduit si poate fi vizibil pe internet.

Aici intervine al doilea cost pentru blogul tau. Pentru inceput costul serviciului de hosting este mai mic decat inregistrarea domeniului. Pentru serviciul de hosting gasesti preturi care incep de la 1 euro pe luna. Insa pe masura ce incepi sa scri si sa adaugi continut pe site, spatiul disponibil pe server o sa devina insuficient. Pentru asta o sa trebuiasca sa faci update la serviciul de hosting, dar asta dupa o buna perioada de timp.

3. Tema WordPress. Dupa ce ti-ai gasit un nume pentru blogul tau si un hosting, ai nevoie si de o tema draguta pentru blogul tau. Pentru inceput poti sa folosesti una din multele teme wordpress gratuite, dar ar fi de preferat sa iti cumperi o tema. De exemplu tema de pe acest bolg o gasesti aici. In acest moment are un pret destul de mare, 159 de dolari. Poate fi o suma destul de mare pentru inceput, dar o cumperi o singura data si cu siguranta blogul tau o merita. Daca aceasta tema nu este pe placul tau pe acest site gasesti multe alte teme care au si un alt pret. O alta tema care imi place este aceasta.

Daca tragem linie, pentru inceput, blogul tau are nevoie de un domeniu web, ceea ce inseamna 70 RON si un serviciu de hosting care are un cost de aproximatin 5-7 ron pe luna. O tema wordpress platita este optionala in acest moment si nu o includem la costurile initiale.

Deci costul initial se ridica la 77 RON, care, zic eu, nu este un cost foarte mare.

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Daca lucrezi in vanzari, pregateste-ti si o replica pentru refuz

Îmi sună telefonul, un numără pe care nu îl aveam în agendă mă apelează. Răspund, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *