Metrou la Timișoara

Mult a fost puțin a mai rămas. Timișorenii se pot plimba de azi 1 aprilie cu metroul și astfel orașul va deveni mai liber, mai circulabil. Atracția noului tronson proaspăt inaugurat cu siguranță va fi stația de la terasa Palmierul de Aur.

După zece ani de la lansarea proiectului, Timișoara e pregătită să deschidă publicului primul tronson de 7,4 kilometri din prima linie de transport subteran metropolitan, linia 1 Metrou, sau linia Cetate.

Primul tronson va uni Gara de Nord de Stadionul Dan Păltinișanu, cu stații la Mall, la Operă, la terasa ”Palmierul de Aur”, cu trecere pe sub canalul Bega în zona debarcaderului.

Până la sfârșitul anului se preconizează să fie date în folosință și stația de la Bastion, dar și cea de la Primărie, la care primarul Nicolae Robu ține în mod deosebit, pentru a facilita accesul cetățenilor la spațiul decizional municipal.

Partea mecanica a trenurilor este realizată de BMW si Siemens, care vor utila complet metroul din capitala Banatului cu 28 de garnituri.

Tot ce se afla pe dedesubtul trenurilor este marca Siemens.

Ca la masinile BMW, luminile din interior sunt toate LED-uri. Pentru lumina ambientala, care da o atmosfera aparte, s-au montat leduri sub și sub randurile de scaune.

Garniturile trenurilor, complet automatizate, vor sosi o data la 3,5 minute in statii. Din cele 1.200 de locuri cate are un tren, 6 zone speciale din fiecare vagon sunt pentru persoanele cu dizabilitati. BMW si Siemens au reusit sa foloseasca 95% materiale reciclabile dupa durata de operare de 30 de ani.

În fiecare vagon sunt montate ecrane LED pe care sunt difuzate în timp real informații despre trafic, dar și transmisii în direct ale ședințelor Consiliului Local. Trebuie precizat că ideea transmiterii discuțiilor din CL Timișoara aparține unui consilier din opoziție, monarhistul Flavius Boncea, care aflat o o serată culturală, la Casa Berii, a fost străpuns de idee. Sursa

http://www.youtube.com/watch?v=hmWG2dSMWPE

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Adrian Nastase si sotia sa, Dana Nastase, s-au inscris la facultate

Urmand zicala, “niciodata nu e prea tarziu”, si totodata dezamagiti de faptul ca din ce …

One comment


  1. Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360

    pacaleala de 1 aprilie?!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *