Autobuzul ambulanță

Autobuzul-ambulanţă este noua maşină de intervenţie a echipelor SMURD din Târgu-Mureş, în cazul în care trebuie să transporte multe victime în acelaşi timp, toate în stare foarte gravă. Echipamentul este unic în Europa şi a fost donat medicilor de la SMURD de americani.

Noua variantă de Ambulanţă a fost concepută în Statele Unite, acum nouă ani, după ce uraganul Katrina a măturat coasta de sud-est. Atunci, numărul victimelor a fost copleşitor, iar americanii s-au gândit că singura soluţie să poată interveni eficient este să monteze în maşini un kit metalic, prevăzut cu 18 paturi, pentru a prelua mult mai mulţi pacienţi în acelaşi timp.

„Pot să îl facă mai înalt, mai lat, este decizia lor cum îl folosesc. Mult mai sigur, mult mai repede şi o îngrijire mai bună”, explică Randy Sakowitz, vicepreşedintele unei companii producătoare de echipamente pentru intervenţia de urgenţă.

AmbuBus este uşor de transportat, dar şi de asamblat, pentru că cele 18 tărgi se montează în mai puţin de 20 de minute.Sursa.

Americanii s-au gândit să ne facă și nouă românilor un cadou, un echipament care poate fi folosit pentru a transforma un autobuz într-o ambulanță care poate transporta 18 răniți. Un echipament care costă 25000 de dolari, zic ei, eu zic că e cam mult din ce am văzut în imagini, 18 tărgi care se asamblează, ceva echipament auxiliar necesar pentru o ambulanță. Dar în fine, cât costă nu contează pentru că l-am primit cadou și asta înseamnă că nu am plătit nimic pe el, la ce buget are ministerul sănătății nu cred că ne permitem astfel de achiziții.

Ce contează e autobuzul pe care cei din Tg-Mureș au hotărât să asambleze echipamentul primit de la americani (ce să facem, ei ne-au făcut cadou echipamentul pentru dotarea viitoarei ambulanțe, iar cu autobuzul a trebuit să ne descurcăm noi).

Așa arata autobuzul care a fost transformat în ambulanță.

autobuzul ambulanță

Un autobuz de prin anii 70, poate și mai vechi care a fost transformat în ambulanță. Nu știu acum dacă persoanele care vor urca în această ambulanță vor ajunge la destinație doar cu leziunile pe care le-au avut atunci când au urcat, acest lucru pare foarte puțin probabil.

Dar ce să facem, să speram că nu vom avea nevoie de intervenția acestei ambulanțe și o vom ține doar pentru decor.

PS: Suntem prea săraci chiar și pentru cadouri.

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *