Posta Romana, un gigant care moare

Posta RomanaDaca faci o cautare pe Google dupa cuvintele principalii datornici la bugetul de stat, vei gasi o lista. Surprinzator sau nu, cine se afla pe locul 3 in aceasta lista? Da, Posta Romana, cu o datorie de de 190,7 milioane de lei, din care aproape jumatate reprezinta dobanzi si penalitati.

Cand vezi o astfel de lista in care Posta Romana ocupa locul trei incepi sa te intrebi cum este posibil asa ceva. Cum este posibil ca o companie precum Posta Romana, care ar fi trebuit sa puna un monopol asupra curieratului in Romania, ajunge sa aiba datorii de 190,7 milioane de lei.

De ce ar fi trebuit Posta Romana sa puna un monopol asupra curieratului in Romania?

Pentru ca, spre deosebire de noile firme de curierat care au aparut, firme care au facut investitii in sedii noi, in angajati, in aparatura, in masini pentru livrarea coletelor, Posta Romana avea deja aceste resurse.

Posta Romana avea aceste resurse, avea sedii in toate localitatile din tara, avea personal pentru desfasuratea activitatii, avea masini pentru livrarea coletelor, tot ce avea de facut era sa isi imbunatateasca serviciile oferite, sa puna clientul pe primul loc.

Insa acest lucru nu s-a intamplat, romanii au preferat micile firme de curierat care au venit incet din spate, au crescut usor, si-au fidelizat clientii, si au oferit servicii mai bune decat cele oferite de Posta Romana.

Interesanta este solutia aleasa de Posta Romana pentru a mai micsora datoriile, a scumpit tarifele.

Ziarul Financiar a publicat lista cu noile tarife  practicate de Posta Romana, care s-au majorat cu pana la 237%.

Insa petru a observa si pentru a intelege mai bine care este situatia de la Posta Romana este necesara o vizita la ei, si dupa ce vei astepta jumatate de ora in fata unui ghiseu, o sa intelegi de ce Posta Romana a ajuns pe locul trei in topul celor mai mari datornici la bugetul de stat.

 

About neba


Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360
Blogger amator

Check Also

Cititul te face neprost

Asta ar trebi să fie concluzia la care ajungi după ce vezi filmulețul de mai …

3 comments


  1. Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360

    Cred ca se vrea asa, ca Posta Romana sa fie falimentata! Oricum, daca am nevoie de ceva, apelez la un curier rapid, nu la Posta.


    • Notice: Undefined variable: img in /home/nebaro/public_html/wp-content/plugins/baw-gravatar-google-image/bawggi.php on line 360

      Atunci cand primesti un colet din afara esti obligat sa folosesti si posta romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *